no

Olyan jó az idő, mint 1986-ban

2013.04.26. 18:12 Módosítva: 2013.04.26. 18:15

1986-ban a kisteleki mérőállomáson ezen a napon 30,2 fokot mértek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elmondta, hogy ma Baján pontosan ugyanannyit mértek: 30,2 fokot. Az április 26-ai melegrekordon így már két időpont is osztozik.

A nyárias idő csak fokozódik a hétvégén. Szombat estig a Kárpát-medence fölé eleinte száraz, egyre melegebb, majd kissé nedvesebb, hűvösebb léghullámok érkeznek.

idok
Fotó: Idokep.hu

Péntek éjszakától ugyan megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely szombaton főként nyugaton meg is vastagszik, és ott helyenként zápor is előfordulhat. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Kisalföldön néhol megerősödik, szombaton a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 24, 30 fok között alakul.

Ne utazzon nyugatra

Közép- és Délkelet-Európa időjárását anticiklon alakítja, írja az MTI. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően errefelé általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés.

Ezzel szemben kontinensünk nyugati és északi területe fölött többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el. Emiatt ott sok a felhő, és főként a frontok mentén több helyen esik az eső, záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi vidékén többnyire 8 és 15, másutt általában 18 és 24 fok között alakul. A legmelegebb továbbra is a Kárpát-medence és a Balkán-félsziget térségében van, itt a délutáni órákra 25 és 30 fok közé melegszik fel a levegő.