Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Olyan jó az idő, mint 1986-ban

2013.04.26. 18:12 Módosítva: 2013-04-26 18:15:46

1986-ban a kisteleki mérőállomáson ezen a napon 30,2 fokot mértek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elmondta, hogy ma Baján pontosan ugyanannyit mértek: 30,2 fokot. Az április 26-ai melegrekordon így már két időpont is osztozik.

A nyárias idő csak fokozódik a hétvégén. Szombat estig a Kárpát-medence fölé eleinte száraz, egyre melegebb, majd kissé nedvesebb, hűvösebb léghullámok érkeznek.

idok
Fotó: Idokep.hu

Péntek éjszakától ugyan megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely szombaton főként nyugaton meg is vastagszik, és ott helyenként zápor is előfordulhat. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Kisalföldön néhol megerősödik, szombaton a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 24, 30 fok között alakul.

Ne utazzon nyugatra

Közép- és Délkelet-Európa időjárását anticiklon alakítja, írja az MTI. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően errefelé általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés.

Ezzel szemben kontinensünk nyugati és északi területe fölött többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el. Emiatt ott sok a felhő, és főként a frontok mentén több helyen esik az eső, záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi vidékén többnyire 8 és 15, másutt általában 18 és 24 fok között alakul. A legmelegebb továbbra is a Kárpát-medence és a Balkán-félsziget térségében van, itt a délutáni órákra 25 és 30 fok közé melegszik fel a levegő.