Aliz
6 °C
14 °C

Pánikszerű szúnyogirtás a Balatonon

2013.04.26. 15:14

A csapadékos időjárás és hirtelen jött felmelegedés kedvez a szúnyogok szaporodásának, ezért feszített tempójú irtásra kell számítani Balatonon. Az elmúlt napokban egyre több szúnyog lepte el a Balaton partját, ami miatt az irtást a szokottnál korábban el kellett kezdeni.

Nem lehetett előbb elkezdeni az irtást, mert ki kellett várni azt az időszakot, amikor a szúnyoglárvák kellően érzékeny stádiumba kerülnek, és hatásossá válik ellenük a biológiai védekezés. Arra kell számítani, hogy hamarosan szükség lesz egy kémiai irtás bevetésére is, és az idei nyári szezonban a korábbi éveknél több biológiai, valamint kémiai védekezésre lesz szükség.

Avartűz

Avartűz miatt 25-30 percet késnek a vonatok a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon péntek délután. Balatonmáriafürdő és Zalakomár, valamint Balatonszentgyörgy és Keszthely között kikapcsolták egy időre az áramot a felső vezetékből a tűzoltóság kérésére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?