Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

Patakba hajtott egy busz Győrnél

2013.04.26. 06:37 Módosítva: 2013-04-26 11:57:14

Tizenhárman sérültek meg, amikor letért az M1-es autópályáról és patakba hajtott egy macedón busz Győr közelében pénteken hajnalban – közölte a katasztrófavédelem megyei szóvivője. Dobos Viktória hadnagy elmondta: a busz a Cuhai Bakony-érben állt meg. Hét embert mentettek ki a tűzoltók. A balesetben hatan súlyosan, heten könnyebben sérültek.

A mentők – sérülései ellátására vagy megfigyelésre – a buszon ülő mind a 28 embert kórházba szállították Győrbe, Tatabányára.

Egy embert életveszélyes, ötöt súlyos sérülésekkel szállítottak a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba - közölte az intézmény orvos igazgatója. Oláh Attila elmondta: az intézményben összesen tizenöt ellátásra szoruló ember érkezett, akik nyaki, hasi vagy végtagsérüléseket szenvedtek. Az életveszélyes állapotban lévő páciensnél súlyos hasi sérüléseket diagnosztizáltak.

A busz sofőrje valószínűleg elaludt a volánnál. Ellene tömegszerencsétlenséget előidéző közúti baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást a Győri Rendőrkapitányság. A Szófiából Prágába tartó menetrend szerinti járaton három sofőr és 25 utas ült. A rendőrség már megkezdte annak a vezetőnek a kihallgatását, aki a negyed kettőkor bekövetkezett baleset idején a volánnál ült.

A mentés és a helyszínelés ideje alatt teljes szélességében lezárták az autópályát, a forgalmat Bőny felé terelték. Reggel fél hatra ismét teljes szélességében járható az autópálya.