Aliz
6 °C
14 °C

Alföldi pert nyert a jobbikosok ellen

2013.04.26. 13:11 Módosítva: 2013-04-26 13:20:47

Pert nyert Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója Lenhardt Balázs és Szávay István jobbikos képviselők ellen. Szávay és Lenhardt a Nemzeti Színház előtt még 2010 decemberében tartottak tüntetést, ahol becsületsértő kijelentéseket tettek. A bíróság bocsánatkérésre kötelezte Szávayt és Lenhardtot, és anyagi kártérítést is megítélt Alföldinek.

A tüntetésen Szávay István azt mondta: "Alföldi Róbert kirakata és megtestesítője mindannak a mocsoknak szemétnek, mindannak a keresztény- és magyarellenes gondolatvilágnak, amelyet az elmúlt 20 év liberális kulturdiktatúrája az országra kényszerített", Lenhardt pedig "beteg, perverz embernek" nevezte a színház igazgatóját.

A demonstráción körülbelül ötvenen voltak. A Jobbik demonstrációjával közel egy időben többen a főigazgató mellett szimpátiatüntetést is tartottak az épület másik oldalánál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?