Judit
2 °C
7 °C

29 milliónyi csempészcigaretta egy csónakban

2013.04.27. 10:47

Csaknem 29 millió forint értékű csempészett cigarettát rejtett az a csónak, amelyre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrhajója bukkant a Tisza szabolcsi szakaszán - közölte a szervezet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának rendészeti osztályvezetője.

Dávid Zoltán elmondta: a hatóság járőrhajója Zsurk térségében végzett ellenőrzést, amikor a rendőrségtől értesítést kaptak arról, hogy egy csónak halad előttük. Követni kezdték, majd egy part menti bokros részen elhagyottan megtalálták a csempészett cigarettával megpakolt, magára hagyott csónakot.

A gumicsónakon 36 ezer doboz ukrán cigaretta volt, amelynek értéke csaknem 29 millió forint - ismertette a főhadnagy. A cigarettát és a csónakot lefoglalták a pénzügyőrök, az ügyben költségvetési csalás alapos gyanúja miatt indult eljárás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?