Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Az NNI is nyomoz Cs. László ügyében

2013.04.27. 10:23

Előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés gyanúja miatt júliustól a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) is büntetőeljárást folytat Magyarországon a Thaiföldön egy hete holtan talált magyar milliárdos, Cs. László halálának ügyében - írja a Magyar Nemzet az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatára hivatkozva.

A magyar szakemberek az Interpolon keresztül már felvették a kapcsolatot a thai hatóságokkal, ami azt jelenti, hogy az NNI információi is segíthetik a délkelet-ázsiai országban elkezdett vizsgálatot. A nyomozó iroda nem csak Cs. László 2011 februári eltűnése miatt indított nyomást, már két éve itthon is több arra utaló adat állt a rendelkezésükre, hogy az üzletember gyilkosság áldozata lett.

A férfi maradványait egy magyar magándetektív találta meg egy hete Szamui szigetén. A holttestet egy szálloda pincéjében, a betonfödém alatt találták meg bebetonozva. A hotel Németh Gáboré (akinek izraeli útlevele is van Móse Dávid néven), akit egy másik férfi, R. Péter megölése miatt állították bíróság elé Thaiföldön, és jelenleg a Phuket városi börtönben tartják fogva. A thai hatóság és az NNI véleménye megegyezik abban, hogy mindkét gyilkosság mögött Németh állhat.

A férfi 2011. február 15-én érkezett Bangkokba, két nappal később Szamui szigetére utazott, majd eltűnt. Cs. László eltűnését barátnője jelentette 2011. február 23-án. A Cs. László ügyében indított nyomozás során kiderült, hogy eltűnése után még használták a bankkártyáját, bútort vettek a segítségével. N. Gábor három villája közül az egyikben most is ott van a vásárolt bútor.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!