Aliz
6 °C
14 °C

A nap kedvence volt a féltonnás disznó

2013.04.28. 11:19

Már az első nap több ezren látogattak ki a hódmezővásárhelyi állattenyésztési napokra. A két évtizedes múltú rendezvény az ország legnagyobb, ilyen jellegű kiállítása; minden rendezvényen 13 ipari kiállító és 14 állattenyésztő vett részt.

A kutasi úton lévő kiállítási centrumban rengeteg állatot és mezőgazdasági gépet lehetett megtekinteni. A rendezvény egyik legnagyobb szenzációja Béla, az 530 kilós kan sertés volt; az állat hatalmas tömegével új országos rekordot állított föl.

2827456 640
Fotó: Schmidt Andrea / délmagyar.hu

A rendezvényen Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a magyar állatterjesztés gödörben van, ezért be kell fejezni az ásást; akik el akarják venni a földet az állattenyésztéstől, azok rombolnak és pusztítanak, pedig ez az ágazat nem képzelhető el földterület nélkül. Gőgös Zoltán szocialista politikus a rendezvényen tartott beszédében kiállt a társas gazdaság mellett.

Egyed Béla, a Hód-Mezőgazda Zrt. korábbi igazgatója arról beszélt, hogy amikor kitalálták a rendezvényt, még nem sejtették, hogy ilyen hosszan tartó sikere lesz. A volt igazgatót a rendezvényen nagydíjjal jutalmazták, valamint egy festményt, illetve egy szürke marhát ábrázoló szobrot kapott. Fekete Balázs, a Hód-Mezőgazda Zrt. állattenyésztési igazgatója a Magyar Állattenyésztők Szövetségének emlékplakettjét vehette át.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?