1,1 millióért kelt el Rogán hátizsákja

2013.04.29. 23:20

1,1 millió forintos áron kelt el Rogán Antal Louis Vuitton hátizsákja, amit a politikus felesége tett fel az egyik aukciós portálra. A licit 80 ezer forintról indult, de végül több mint egymillió forintnál állt meg. A hátizsák listaáron egyébként 1840 dollárba, körülbelül 420 ezer forintba kerül.

Rogánról évekkel ezelőtt készült egy fotó a parlamentben, amelyen egy Louis Vuitton hátizsákkal volt látható. A fényképből azóta számtalan mém született, de a politikus megelégelte ezt, és meghirdette a táskát az egyik hazai aukciós portálon. Rogán elmondta, hogy a táskával egy ötödik kerületi édesanyának kívánja adni, aki egyedül neveli a gyerekét, és mivel sok százezres tartozást halmozott föl, a kilakoltatás szélén áll.

A táskára a Zóna Taxikat 2006 és 2010 között üzemeltető Veres János is licitált. Veres az Indexnek elmondta, hogy segíteni szeretett volna a hölgyön, de azt kizártnak tartotta volna, hogy hordja is a táskát; azt mondta, nem érzi úgy, hogy női Louis Vuitton táskával kéne járnia.

A győztes licitáló végül a Jougyert nevű felhasználó lett, aki láthatóan csak az árverés kedvéért regisztrált az aukciós portálra.