Eltörték a Wallenberg Egyesület elnökének orrát az FTC-meccs után

2013.04.29. 14:31 Módosítva: 2013.04.29. 16:38

Bántalmazták a Raoul Wallenberg Egyesület elnökét az FTC-Videoton meccsen, Orosz Ferencet többen szidalmazták, majd egyikük eltörte az orrát. Nyolc napon túli sérülésekkel szállították kórházba, a rendőrség hivatalból feljelentést tett az ügyben.

Orosz egy, a gyűlöletbeszéd témájában rendezett konferencián elmondta, hogy vasárnap délután a Puskás Ferenc Stadionban az FTC-Videoton meccsen szurkolt családjával, ahol többen Mussolinit éltető szólamokat, illetve a „sieg heil"-t kiabálták. Orosz Ferenc egy idő után rájuk szólt, hogy hagyják abba, amire válaszul megfenyegették és „zsidó kommunistának" nevezték.

A meccs végén távozóban két férfi az útjába állt. Egyikük azt mondta, „csak azért is sieg heil", majd a másik megütötte. Orosz Ferenc hétfőn délelőtt saját felelősségére elhagyta a kórházat, hogy részt vegyen és délután előadást tartson a gyűlöletbeszéd témájában, az ombudsmani hivatalban rendezett konferencián.

Orosz Ferenc elmondta, szerinte az őt ért atrocitás gyűlölet-bűncselekménynek számít. Szerinte a szervezőknek vagy a rendőröknek a náci szólamokat skandálókat ki kellett volna emelniük a tömegből.

Az ügyben súlyos testi sértés gyanújával indult nyomozás.

A társadalmi intolerancia megnyilvánulásának nevezte a történteket Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke, aki reményét fejezte ki, hogy az elkövetőt minél előbb elfogják.