Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Eltörték a Wallenberg Egyesület elnökének orrát az FTC-meccs után

2013.04.29. 14:31 Módosítva: 2013-04-29 16:38:36

Bántalmazták a Raoul Wallenberg Egyesület elnökét az FTC-Videoton meccsen, Orosz Ferencet többen szidalmazták, majd egyikük eltörte az orrát. Nyolc napon túli sérülésekkel szállították kórházba, a rendőrség hivatalból feljelentést tett az ügyben.

Orosz egy, a gyűlöletbeszéd témájában rendezett konferencián elmondta, hogy vasárnap délután a Puskás Ferenc Stadionban az FTC-Videoton meccsen szurkolt családjával, ahol többen Mussolinit éltető szólamokat, illetve a „sieg heil"-t kiabálták. Orosz Ferenc egy idő után rájuk szólt, hogy hagyják abba, amire válaszul megfenyegették és „zsidó kommunistának" nevezték.

A meccs végén távozóban két férfi az útjába állt. Egyikük azt mondta, „csak azért is sieg heil", majd a másik megütötte. Orosz Ferenc hétfőn délelőtt saját felelősségére elhagyta a kórházat, hogy részt vegyen és délután előadást tartson a gyűlöletbeszéd témájában, az ombudsmani hivatalban rendezett konferencián.

Orosz Ferenc elmondta, szerinte az őt ért atrocitás gyűlölet-bűncselekménynek számít. Szerinte a szervezőknek vagy a rendőröknek a náci szólamokat skandálókat ki kellett volna emelniük a tömegből.

Az ügyben súlyos testi sértés gyanújával indult nyomozás.

A társadalmi intolerancia megnyilvánulásának nevezte a történteket Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke, aki reményét fejezte ki, hogy az elkövetőt minél előbb elfogják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?