Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Áll a 4 milliárdos szegedi villamosflotta

2013.04.29. 19:27 Módosítva: 2013-04-29 19:27:45

Szegeden az új lengyel Pesa villamosflotta mind a kilenc járművét kivonták a forgalomból hétfőn – írja a Délmagyarország online kiadása. A város villamosvonalai közül így most az 1-es és a 2-es vonalon is a régi Tatrák járnak. A lap információi szerint már délelőtt is csak 3 Pesa járt, délutánra ezeket is leállították a Szegedi Közlekedési Kft. szakemberei.

A folyamatos meghibásodások – közöttük fékhibák – miatt, elővigyázatosságból hozták meg ezt a nagyon komoly döntést, mondta a Délmagyarországnak a cég ügyvezetője. Tóth István Tibor tájékoztatása szerint az üzembehelyezés óta a városban tartózkodó lengyel szervizcsapat nem boldogult a hibákkal, ezért a lengyelországi gyártótól várnak még szakembereket, akik várhatóan kedden érkeznek Szegedre. Amíg velük együtt más döntésre nem jutnak, addig a Tatrák szolgálják az utasokat, olvasható a lapban.

Az új villamosok hosszabb huzavona után – amely részeként a késedelmes szállításért a Pesa 115 milliós kötbért fizetett a városnak – tavaly márciusban álltak forgalomba, és a flotta sikeresen teljesítette a Nemzeti Közlekedési Hatóság műszaki vizsgáját is. Júliusban azonban a Délmagyarország már írt az ajtók és fékek hibáiról, majd szeptemberben több Pesa szervizbe került fékhibák miatt (a szegedi új villamosok fékberendezését a világ legtöbb fékrendszerét gyártó Knorr Bremse szállította).

A kilenc villamos egyébként összesen 4,5 milliárd forintjába került a városnak (mínusz a 115 milliós kötbér).

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?