Megtalálták a juhászt felakasztó fegyőrt

2013.04.30. 13:39

A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség hétfőn őrizetbe vette azt a fegyőrt, aki az elkövetéskor még szintén fegyőrként dolgozó társával Solt külterületén félholtra vert egy juhászt tavaly nyáron. A férfit életveszélyt okozó testi sértés és önbíráskodás bűntettével gyanúsítják.


2012. augusztus 3-án este találtak rá Solt külterületén egy juhászra, akit aznap reggel megvertek és egy fára felakasztottak. A most őrizetbe vett fegyőr társát még tavaly októberben elfogták.

A férfit azzal gyanúsították, hogy a Solt melletti erdőben, az akkor még ismeretlen társával felelősségre vonta az ott juhokat legeltető sértettet egy traktor eltűnése miatt. A juhászt megverték, egy fához hurcolták, kötelet tettek a nyakába, majd felhúzták egy fára, úgy faggatták. Először ki tudott bújni a hurokból, másodszorra a kötél szakadt el. Utána brutálisan összeverték. Támadói olyan ügyről akarták kivallatni, amelyről fogalma sem lehetett.

Később megérkezett a tavaly őrizetbe vett férfi édesapja is, a traktor gazdája. Az elkövetők a mozgásképtelenné vált sértettet hátrahagyva távoztak. A férfit eszméletlen állapotban találta meg egy társa, addig a pulikutyája ült mellette. A solti juhász csodának tartja, hogy túlélte a verést.