Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Megtalálták a juhászt felakasztó fegyőrt

2013.04.30. 13:39

A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség hétfőn őrizetbe vette azt a fegyőrt, aki az elkövetéskor még szintén fegyőrként dolgozó társával Solt külterületén félholtra vert egy juhászt tavaly nyáron. A férfit életveszélyt okozó testi sértés és önbíráskodás bűntettével gyanúsítják.


2012. augusztus 3-án este találtak rá Solt külterületén egy juhászra, akit aznap reggel megvertek és egy fára felakasztottak. A most őrizetbe vett fegyőr társát még tavaly októberben elfogták.

A férfit azzal gyanúsították, hogy a Solt melletti erdőben, az akkor még ismeretlen társával felelősségre vonta az ott juhokat legeltető sértettet egy traktor eltűnése miatt. A juhászt megverték, egy fához hurcolták, kötelet tettek a nyakába, majd felhúzták egy fára, úgy faggatták. Először ki tudott bújni a hurokból, másodszorra a kötél szakadt el. Utána brutálisan összeverték. Támadói olyan ügyről akarták kivallatni, amelyről fogalma sem lehetett.

Később megérkezett a tavaly őrizetbe vett férfi édesapja is, a traktor gazdája. Az elkövetők a mozgásképtelenné vált sértettet hátrahagyva távoztak. A férfit eszméletlen állapotban találta meg egy társa, addig a pulikutyája ült mellette. A solti juhász csodának tartja, hogy túlélte a verést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?