Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nosztalgiavillamos indul Szegeden, miután elromlottak az újak

2013.04.30. 18:16 Módosítva: 2013-04-30 18:30:08

Két nosztalgiavillamost és két nosztalgiatrolit indít Szeged a nyári időszakban, az első járművek május elsején indulnak útnak. A bejelentés egy nappal azt követően jelent meg az MTI-n, hogy hétfőn a 4,5 milliárd forintért vett új lengyel villamosflotta mind a kilenc járművét kivonták a forgalomból a sorozatos műszaki meghibásodások miatt.

A két nosztalgiajármű célja az, „hogy örömet szerezzen a város lakóinak, és mosolyt csaljon a Szegedre érkező vendégek arcára” – áll Szegedi Közlekedési Társaság közleményében.

A nosztalgiajárművek közül egyébként a legrégebbi a 313-314-es pályaszámú villamos. A fapados ikerszerelvényt a Schlick cég gyártotta még 1904-ben. A másik villamos a 813 pályaszámú FVV, közkedvelt nevén Bengáli. A két vezetőállásos villamost 1977-ben Debrecenben készítették szegedi használatra.