Csepeli sportingatlan: vádemelési javaslat

2013.05.01. 10:26

A csepeli önkormányzatot érintő hűtlen kezelés miatt indított eljárást, illetve javasolt vádemelést a rendőrség Sz. J. ellen – írja a police.hu. A rendőrség szerint egy csepeli sportegyesület évekig használhatta a csepeli önkormányzat egyik ingatlanát fizetés nélkül.

Egy csepeli sportegyesület 1991. decemberétől bérelte Csepel önkormányzatától a XXI. kerületi ingatlant, melyben a klub működött. 2006. decemberétől a csepeli önkormányzat képviselő testülete az ingatlant forgalomképes vagyoni körbe helyezte, a vagyonkezelői jogot pedig átadta annak a Zrt-nek, melynek az ügyvezetője akkor a gyanúsított volt.

A sportegyesület képviselője a bérleti szerződés lejárta - 2007. május 31. - előtt megkereste a Zrt-t az ingatlanbérlet meghosszabbítása miatt. A szerződést viszont annak ellenére nem írták alá, hogy a vagyonkezelő elkészítette a feljegyzést az egyesület szerződéskötési szándékáról, valamint elkészült a szerződés tervezete is.

Az elkészült iratokat Sz. J. ügyvezetőhöz eljuttatták, azonban a férfi azokat nem írta alá, de arról sem intézkedett, hogy a sportegyesület az épületet elhagyja, ezért azt 2007. május 31-től 2011. május hónapig használták bérleti díj fizetése nélkül. A bűncselekménnyel okozott vagyoni hátrány 1,2 millió forint.