Orbán Ráhel a credóban

2013.05.01. 21:10

"A szakdolgozatomat legjobb tudásom szerint megírtam és a feladatomat elvégeztem. A pályázatra az egyetem küldte be a dolgozatomat, ezért én ebbe a helyzetbe úgy kerültem, mint Pilátus a credóba. A szakdolgozatomat nyilvánossá tettem, az egyetem könyvtárának weboldaláról letölthető." - írja Orbán Ráhel hivatalos közleményében, amit az MTI országos sajtószolgálatához juttatott el szerdán.

A miniszterelnök lánya és szakdolgozata azzal lett téma a napokban a sajtóban, hogy az állami tulajdonú Magyar Turizmus Zrt. pályázatán első díjat nyert újszerű témaválasztás kategóriában. A Könnyűzenei fesztiválok szervezeti folyamatának és versenyképességének elemzése – A Sziget Kulturális és Menedzser Iroda példáján keresztül című dolgozatot itt olvashatja el. Később kiderült, hogy Orbán Ráhel konzulense, akinek a dolgozat bevezetőjében külön meg is köszöni a segítséget, ugyanaz a Dr. Nemes Andrea, aki később a díjat átadta, és aki az NGM főosztályvezetőjeként közel lehetett a tűzhöz a díjak odaítélésénél is, hiszen a hivatalos közlemény szerint a beérkezett szakdolgozatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztálya és a Magyar Turizmus Zrt. munkatársaiból álló szakmai zsűri bírálta el.

Orbán Ráhel nyilatkozata azt sejteti, nem ő maga jelentkezett a pályázatra, azonban az Átlátszó Oktatás nyomozása szerint kizárt, hogy ne tudott volna róla, hiszen a pályázati felhívás és a pályázati adatlap egyértelműen rögzíti, hogy az induláshoz hozzá kell járulnia a szakdolgozat szerzőjének, és meg is kell adnia hozzá a részletes személyes adatait. Eszerint elképzelhető, hogy a dolgozat úgy nyert különdíjat, hogy azt ugyanaz az ember küldte be a pályázatra az egyetem képviseletében, bíráltatta el a beosztottjaival a minisztérium tisztségviselőjeként, és adta át az elismerést főosztályvezetőként.