Démonok szállták meg a kulcsi családirtót

2013.05.02. 08:50 Módosítva: 2013.05.02. 09:06

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság pontosan egy év alatt befejezte a kulcsi mészárlás ügyében folyó nyomozást, és az iratokat  vádemelési javaslattal megküldte a Fejér Megyei Főügyészségnek, írja a police.hu. H. Csanád Jutas ellen előre kitervelten, különös kegyetlenséggel több emberen elkövetett emberölés gyanúja miatt folyt nyomozás.

Kulcson 2012. április 6-án egy háromszintes családi házban négyen meghaltak és hárman súlyosan megsérültek. Már akkor tudható volt, hogy a gyilkosságokkal a 23 éves H. Csanád Jutas gyanúsítható. A férfit a Terrorelhárítási Központ kommandósai fogták el egy bokros területen.

Elfogása után bemutatták a kulcsi gyilkost

H. Csanád Jutas részletes beismerő vallomást tett. A rendőröknek azt mondta: démoni megszállottság hatása alatt cselekedett, meg akart szabadulni családtagjaitól. A gyilkosságokat úgy akarta végrehajtani, hogy családtagjait elkülöníti egymástól, és egyesével végez velük.

2012. április 4-én a bátyját ölte meg a családi házuk hátsó udvarán, ahol egy nyílpuskát akartak kipróbálni. Hátulról támadta meg testvérét egy késsel. Holttestét a bokrok között hagyta.

Másnap a ház könyvtárszobájában nagyapját támadta meg először puszta kézzel, majd egy rugós késsel. Miután meghalt, nagymamáját ölte meg egy disznóölő késsel.

Mivel eközben H. Csanád Jutas is megsérült és kimerült, lepihent a házban. Szüleire és nővérére április 6-án támadt rá. Belépett lánytestvére szobájába, de a nő kiabálására a szülők a segítségére siettek. Az apját és az anyját ezután felváltva ütötte, rúgta, illetve többször meg is szúrta egy késsel, illetve azzal a bozótvágóval, amivel először az apja próbált védekezni. A támadásban az apja meghalt, anyja és nővére életveszélyesen megsérült.

H. Csanád Jutas ezután nővére barátjára támadt rá, akit a nőnek sikerült értesítenie, és a házhoz sietett. A dulakodásban H. Csanád is súlyosan megsérült, de sikerült elmenekülnie.

A helyszínen látottak még azokat a nyomozókat és technikusokat is megviselték, akik évek óta ezen a területen dolgoznak, olvasható a rendőrség közleményében. H. Csanád Jutas vallomását a helyszíni kihallgatáson is megerősítette.

Az igazságügyi pszichiáter szakértő és igazságügyi orvos-szakértő azt állapította meg, hogy H. Csanád Jutas tudathasadásos elmezavarban szenved. Betegsége a gyilkosságok elkövetésekor is fennállt, kóros elmeállapota miatt kizárta, hogy cselekménye következményeit felismerje. Az elmeorvosi szakvélemény alapján ezért az ügyészség indítványára a Székesfehérvári Járásbíróság megszüntette előzetes letartóztatását, és elrendelte ideiglenes kényszergyógykezelését az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben. A férfi könyvtárosként dolgozik az intézetben.

Mivel H. Csanád Jutas a büntetőeljárás közben higgadtan és zavarodottságtól mentesen viselkedett, újabb elmeorvos szakértőt rendeltek ki. Az igazságügyi pszichiáter szakértő, az igazságügyi orvos-szakértő és az általuk felkért igazságügyi pszichológus azt állapította meg, hogy a gyanúsítottnál a bűncselekmény idején teljes realitáskontroll-vesztést okozó elmezavar egyértelműen nem bizonyítható. A szakértők szerint H. Csanád Jutast kóros elmeállapota nem tette képtelenné cselekményei következményeinek felismerésére.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport