Bukják a képviselők az ingyen pótjegyet

2013.05.02. 17:58

"A mai napon a sajtóban megjelent hírekre reagálva a kormányfő egyértelművé kívánja tenni, hogy helytelennek, igazságtalannak és haladéktalanul megváltoztatandónak tartja azt a szabályozást, amely lehetővé teszi az országgyűlési képviselők számára, hogy mentesüljenek a Magyar Államvasutak járatain a gyorsvonati pótjegyek megvásárlása alól" - áll a Kormányzati Információs Központ csütörtök délutni közleményében.

Eszerint Orbán viktor azonnali hatállyal utasította a Magyar Államvasutakat felügyelő nemzeti fejlesztési minisztert, hogy tegye meg a szükséges lépéseket a kedvezmény haladéktalan megszüntesére.

A MÁV-Start honlapján a munkaszüneti napon, éjjel jelent meg közlemény arról, hogy május 15-től itt az általános gyorspótjegy, amelyet a gyorsvonatok többségére meg kell fizetni. A kilométerfüggő pluszdíj mértéke megegyezik a kiemelt Volán-járatokra, illetve az IC-vonatokra (utóbbiakra a helybiztosításon felül) kivetett összegekkel. Eredetileg úgy volt, hogy a gyorspótjegyet nem vetik ki a vasútibérlet-tulajdonosokra, a vasutasokra és az országgyűlési vagy európai képviselőkre.