Csak nem nyílik meg a Sirály

2013.05.02. 21:39

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Király utcából kiebrudalt közösségi szórakozóhely a Roham bár épületében talált új bázisra, de a Sirályt működtető Marom Klub Egyesület tagjai már az újranyitás utáni negyedik napon zárva találták a Vas utcai épületet. A zárakat lecserélték, a dekorációkat, transzparenseket letépték, a bejáratokat és az ablakokat pedig kitapétázták egy hirdetménnyel, miszerint a Roham Bár bérleti jogviszonya megszűnt, és a bérlemény átépítés alá kerül egészen szeptember elsejéig. Minderről az egyesület maga tájékoztatott egy közleményben.

A Maromnak a Roham bárt üzemeltető céggel volt megállapodása, de erre a fejleményre azért felkereste az épület tulajdonosát, ő pedig úgy tájékoztatta a Sirály gazdáit, hogy a Roham Bárt üzemeltető cég által felhalmozott tartozások miatt felmondta a bérleti szerződést. Ezzel szemben a Marom úgy tudta, hogy a rohamosok április 29-én szóban megállapodtak a tulajdonossal a tartozások rendezéséről és a hely további zavartalan működtetéséről.

A konfliktus rendezése érdekében ezért a Marom felajánlotta a tartozások rendezését, a hogyantovábbról pedig május 3-án péntek este 7-től tart nyilvános fórumot a MÜSZIben.