no

Így mulatott az ország május elsején

2013.05.02. 10:13 Módosítva: 2013.05.02. 10:14
Lentiben verekedtek, Pécsett tüntettek és ellentüntettek, Szegeden pedig kígyó mászott fiatal mellek közt. A paksi atomerőműben csaknem ötvenen kaptak kitüntetést. Volt még foci és motoros verseny is.
  • Lentiben három férfi verekedett össze a majálison. A rendőrségi gyanú szerint a három ismerős együtt szórakozott, majd összevesztek valamin és a két fiatalabbik megverte az idősebbet. A 41 éves K. Attila és a 25 éves S. Tamás súlyos testi sértést okozott idősebb barátjuknak (police.hu)
  • Szegeden egy másfél méteres kígyó mászott fiatal mellek között, miközben a gyerekek vidámparki játékokon ültek, a pártok pedig számháborúztak (a delmagyar.hu tudósítását nem érdemes kihagyni).
  • Gyulán az Irigy Hónaljmirigy a Gangnam Style és Szívós Szemű Márta című produkciójukkal szórakoztatták a nagyérdeműt, a szintén Békés megyei Muronyban pedig már egy nappal korábban, kedden megünnepelték május elsejét. Orosházán az „agrárszocialista megmozdulás idei évfordulóján” hajnalig szórakoztak a piactéren, boldogan egyeztetve össze a kapitalista és a szocialista értékeket (beol.hu).
  • Pécsett ellentüntetők zavarták meg a Munkáspárt 2006 és a Zöld Baloldal demonstrációját, a rendőrség öt személyt gyanúsít garázdasággal. A vörös csillaggal vonuló tiltakozók „Munkát, kenyeret, fedelet és európai demokráciát” követeltek (bama.hu).
  • Borsodban gólgazdag volt a munka ünnepe, a megyei I. osztályban Tállya 8-1-re verte Karcsát, Sárospatak pedig 5-0-s diadalmat aratott Nyékládháza felett (boon.hu).
  • Debrecenben a Hal közben reggeltől „nyolc festő a téren majálist fest éppen”, délután pedig el is árverezték a képeket, kicsit arrébb pedig a vaspapucsosok szórták a salakot. Hajdúszoboszlón és Hajdúnánáson is kinyitott a strand (civishir.hu).
  • Pakson a munka ünnepét szó szerint vették: szerdán osztották ki az atomerőmű Kiváló Karbantartója és a Kiváló Üzemeltetője elismerést, de díjazták a váltóműszakos, illetve az üzemvitelt, üzemirányítást támogató munkakörben dolgozókat is (teol.hu).
  • Veszprémben az elmúlt évek olyan fejlesztései után nyílt meg szerdán az állatkert új főbejárata, mint „Böbe majom tanodája”. A gyerekek itt játszva tanulhatnak sokat az állatokról, a veol.hu beszámolója szerint „ez a tudás maradandóbb”.
  • Az egri Szépasszony-völgyben „hagyományos szakszervezeti majálist” tartottak, a szervezetek megegyeztek abban, hogy alapértékeik a szolidaritás, a demokrácia, a hazafiság, az európaiság és a pártsemlegesség. Ugyanitt ünnepelt a Fidesz, a Jobbik, az MSZP, az Együtt 2014, a DK és a Szolidaritás (heol.hu).