Kósa: A demokráciában nincs helye az MSZP-nek

2013.05.02. 09:47

Kósa Lajos szerint "politikai bűnözők vannak a szocialisták között", s amíg ezt az MSZP nem tisztázza, addig nem lehet demokratikus és "normális" pártnak tekinteni - mondta a Fidesz alelnöke csütörtök reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. kósa szerint "egy demokratikus országban nincs helye az MSZP-nek".

Debrecen polgármesterét azért kérdezték meg, mert az M1 szerda esti Híradójában azt közölték: Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója állhatott a Kósa Lajos ellen a 2010-es országgyűlési választások előtt indult lejárató akció mögött.

Egy hónappal a választások előtt került fel az internetre az a videó, amelyben egy férfi vesztegetéssel vádolta meg Kósa Lajost. A felvételen szereplő férfi később azt mondta, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársai kényszerítették a szöveg felolvasására. Az ügyben nyomozás is indult, amelyet felfüggesztettek.

Az ügy aktáit azonban idén februárban újra elővették - mondták el a Híradóban. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Híradónak megerősítette: az ügyben kényszerítés gyanúja miatt újraindult nyomozás április 26-tól fokozott ügyészi felügyelet mellett folyik. Az eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetek elleni osztálya folytatja ismeretlen tettes ellen.

Kósa Lajos a Kossuth Rádiónak azt mondta: a felvételen látható emberrel soha nem találkozott, nem is ismeri. Kósa Lajos szerint látszik a felvételen, hogy kényszer hatására készült. "A szándék kétségtelen, a kivitelezés nagyon amatőr" - jegyezte meg. A politikus szerint kiderült, hogy egy maffiabaloldal van Magyarországon, amelynek tagjai minden eszközt, "csalást, lopást" igénybe vettek, hogy megtartsák hatalmukat.