Torgyán a kormánynak kampányol

2013.05.02. 09:34 Módosítva: 2013.05.02. 09:35

"Bár úgy gondolom, hogy személy szerint engem és az FKgP-t is súlyos sérelmek érték, de most félre kell tennünk a sérelmeket, és a nemzeti egységet kell prezentálnunk azzal, hogy támogatjuk a jelenlegi nemzeti kormányt" - mondta Torgyán József a Veszprém megyei veol.hu-nak adott interjúban. A kisgazda politikus azt is szeretné, ha maradna a kétharmad. Ha ugyanis ez nem lesz meg, akkor a kormány a jelenlegi körülmények között önmagát is megbénítja azokkal a rendelkezésekkel, amelyeket a kétharmad birtokában hozott.

Torgyán Józseffel a Magyar Vidék Országos 56-os Szövetség 20 éves évfordulója alkalmából tartott ünnepségen készült az interjú. A politikust itt a Hűség 1956-hoz érdemkereszttel tüntették ki.  Torgyán szerint a kitüntetés nem őt illeti, hanem az 56-os hősöket. Annak idején ő az Újpesti Forradalmi Bizottság osztályvezetője volt, főleg a sajtóval foglalkozott, majd belépett az 56-os nemzetőrségbe. Ott volt a rádió ostrománál  is, de Torgyán szerint ezek eltörpülnek a Corvin közi gyerekek hősies harca mellett.

Torgyán József még most is úgy gondolja, hogy a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt nélkül a magyar jövő elképzelhetetlen.Szerinte már csak ezért is fel kell támasztani a Kisgazdapártot, de ennek még nem jött el az ideje, "mert most olyan veszély fenyeget az öszödi igazmondó és Bajnai Gordonék részéről, hogy a jobboldalt, a nemzeti oldalt most nem szabad megosztani". A Független Kisgazdapárt utolsó legitim elnökeként ezért csak 2014. augusztus 20-ra hívja majd össze a párt országos gyűlését, hogy a pártot feltámaszthassa.