Marihuánát szórtak maguk után a menekülők

2013.05.03. 16:21

Két nagy sporttáskával, gyalog próbált átosonni a zöldhatáron két férfi csütörtökön este Hercegszántónál a hőkamerák felvételei szerint. Az illegális belépőket a magyar hatóságok hamarosan keresni kezdték.

A két gyalogossal egy időben szintén két férfi autóval lépte át a határt. A szerbeket a határőrök beengedték, egy órával később azonban ismét megállították őket a két illegális határátlépőt keresve. A sofőr ahelyett, hogy megállt volna, gázt adott és elhajtott a rendőrök mellett. Akciófilmbe illő jelenet nem volt, a rendőrök nem tudták utolérni az üldözötteket, de így legalább észrevették az úton heverő sporttáskákat. Azokban összesen nyolc, két-két kilogrammos marihuánacsomagok voltak. Az egyik csomag megsérült, a drog az 51-es úton szétszóródott.

A rendőrség feltételezése szerint a négy férfi együttműködött, és akik gyalog behozták a drogot, a kocsival érkezőknek adták át. Ők végül ijedtükben az útra szórták azt.

A hatóságok pénteken hajnalban fogták el az autót vezető szerb állampolgárt; a férfit a Bajai Rendőrkapitányságon állították elő. A police.hu közleménye szerint az utastársat és a két illegális határátlépőt még keresik. A Bajai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.