Terikének az egész feje be van kötözve

2013.05.03. 07:08
Három helyen tört el az orra és az arccsontja a Terikének, az egész feje be van kötözve – mondja Solton, a Kurta Kocsma közeli utcában egy családtag. Balogh József fülöpházi polgármester, a Fidesz-frakcióból csütörtökön távozott parlamenti képviselő élettársa szerda óta lábadozik a településen, abban a házban, ahol előző férjével lakott, és ahol két fia is él. A háznál nincs kutya, mögötte traktor árválkodik, a rolók lehúzva, a megvert asszony kerüli a nyilvánosságot.

S. Teréziát szerdán engedték ki a kecskeméti kórház szájsebészetéről, ahol azután kezelték, hogy a gyanú szerint Balogh polgármester brutálisan összeverte a nő fiának esküvője utáni hajnalon. A közeli családtag – aki a többi megszólalóhoz hasonlóan azt kérte, hgy ne készítsünk róla fotót – azt mondja, őszintén reméli, hogy Terézia többé nem megy vissza Fülöpházára, és dühös lesz, amikor Baloghot megemlítjük. „Ne is tolja ide a képét. Mondjuk nem is kereste Terikét azóta.″ Azt viszont nem erősítette meg, hogy az asszonynak koponyaalapi törése is lenne.

Balogh polgármester a nyilatkozatai szerint annyira részeg volt, hogy semmire nem emlékszik. A násznép tagjaitól megtudtuk, a lagzi Solton volt, és hogy a helyi polgármester felesége rokona a megvert nő családjának. A solti polgármester hangárjában volt a buli, ami a résztvevők szerint nagyon jól sikerült, a lila íriszekkel díszített asztaldísz a solti ház kertjében a lugas alatti asztalon hervadozik.

Volt pálinka, de nem olyan

„Már 11-től vendégvárás volt, aztán ebédre raguleves borjúpörkölttel, vacsorára pedig disznóból húsleves és hidegtál. Ital is volt bőven, bor és pálinka, de pont az a zöld diós pálinka, amire Balogh a Blikkben ráfogta az egészet, olyan egyáltalán nem volt. Ágyas volt, meg szilva” – mondja az esküvői buli egyik résztvevője, aki azt is észrevette, hogy Balogh József és az élettársa, Teréz már az esküvői bulin feszült hangulatban voltak.

„Nem volt köztük hangoskodás, de azt észrevettem, hogy elmentek egymás mellett, nem is szóltak egymáshoz” – mondja. Másnap a településen valamiért először az terjedt el, hogy Terézia szívrohamot kapott, csak később, a tévéből hallották, hogy a nő verés miatt került kórházba.

S. Terézia előző férje is a mezőgazdaságból élt, tíz éve halt meg. Az asszony nagyjából egy évre rá jött össze Balogh Józseffel, aki akkor házasságban élt. Akkori feleségét sem kímélte, legalábbis ő azt nyilatkozta, hogy a férfi őt 25 évig rendszeresen és brutálisan verte, terhesen is (a gyerekei feljelentették az interjú miatt). Állítása szerint volt, hogy csak pofozta, máskor rúgta, de olyan is előfordult, hogy a zsírkeverő kanállal ütötte a fejét, vagy a disznóvágáson a gázpörkölővel fenyegette.

Balogh Kunszentmiklós fideszes országgyűlési képviselője volt. Csütörtökön kilépett a pártból, miután fideszes képviselők elítélően nyilatkoztak róla, és Rogán Antal és Kövér László házelnök is felszólította, hogy a történtek miatt adja vissza a mandátumát. Azzal érveltek, hogy a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának minden tagja szerint elfogadhatatlan, ha valaki bántalmazza szeretteit, családtagjait. Balogh függetlenként azért folytatja a munkát.

Bekövetkezett eseménysorozat

Csütörtökön arra hivatkozva lépett ki a frakcióból, hogy „a balliberális média folyamatos támadásai a bekövetkezett eseménysorozat tisztázódását megelőzően sértik a Fidesz-MPP és a kormány érdekeit”. A „bekövetkezett eseménysorozatról” a férfi nyilatkozatai alapján annyit lehet tudni, hogy rengeteget ivott az esküvőn, meg annyit, hogy emiatt nem emlékszik semmire, de feltételezése szerint élettársa úgy sérült meg, hogy átesett egy vak komondoron.

Balogh szerint az asszony is szépen ivott a mulatságon. Ami máris felvet egy kínos kérdést: azt, hogy ha ez igaz, akkor a két részeg közül ki vezetett haza a Solttól 40 kilométerre lévő Fülöpházára.

Két fia ápolja

Teréziának két fia van, most ők ápolják. Egyikük a messziről szagló solti fehérjefeldolgozóban dolgozik, amit errefelé csak döggyárnak neveznek. Ide hozzák az elpusztult állatok tetemeit, állítólag már elefánttesttel is volt dolguk. Az asszony kisebbik fia még tanulmányait végzi.

A két gyerek egyedült élt a családi házban az utóbbi kilenc évben, mióta anyjuk Fülöpházára költözött. A kisebb fiát sem vitte magával, pedig ő akkor még tinédzser volt; a közelben lakó nagymama segítette őket.