Lapátolni kellett a jeget Sopronnál

2013.05.04. 19:51 Módosítva: 2013.05.04. 23:17

Sopronkövesden hólapáttal kellett elszórni a jeget, miután nyugatról megérkezett a vihar, írja a kisalfold.hu. Az Időkép szerint Sopron térségében erős reflektivitást mutató zivatartömb lépett be az országba. A radaron megfigyelhető forgó mozgása és a műholdképek alapján feltételezhetően szupercelláról beszélhetünk. A cella elkerülte Sopron belvárosát.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat második fokozatú (narancs) riasztást adott ki Vas és Győr-Moson-Sopron megye egyes kistérségeire. A prognózis szerint ezeken a helyeken heves zivatarokra kell számítani. További három megyében, Baranyában, Somogyban és Zalában elsőfokú (citrom) riasztás van érvényben.

Szombat este és az éjszaka első felében nyugaton, délnyugaton, esetleg eleinte északkeleten, vasárnap a Dunántúl nyugati, délnyugati felén illetve az Északi-középhegységben fordulhat elő zivatar. Kis valószínűséggel heves zivatar is lehet, amelyet erős, akár 90 kilométer/órás szél, valamint két centiméter átmérőjű jég kísérhet. Az intenzív záporból néhol 20-25 millimétert meghaladó csapadék hullhat.