Lajos, Patrícia
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

A rendőrök előtt kékült el a szája a sérültnek

2013.05.04. 21:25 Módosítva: 2013.05.04. 21:42

Rendőrök mentették meg egy férfi életét Baján. A városban két vérfi verekedett össze szombat délelőtt. Mire a rendőrök kiértek a helyszínre, csak egy egy támolygó és erősen vérző férfit találtak egy konténer mellett, írja a police.hu.

A férfi már beszélni sem tudott. A járőrök lefektették a földre, stabil oldalfekvésbe helyezték, és a járőrautóból mentődobozt vettek elő. A sebet egy steril gézlappal szorították le. Ezután a férfi arca és szája elkékült és már nem volt pulzusa.

Ekkor érkezett a helyszínre a mentőorvosi kocsi egy orvossal és egy szakápolóval, akik a járőrpáros segítségével megkezdték az eszméletlen férfi ellátását. Hátára fordították és elkezdték a mellkaskompressziót. A járőrpáros férfi és női tagja kétpercenként váltakozva szívmasszázst végzett, így kb. hat –hét perc múlva közösen sikerült stabilizálni a férfi állapotát, keringése és a légzése is visszatért. A férfit ezután mentővel kórházba szállították.

A Bajai rendőrkapitányság keresi azt a férfit, aki a súlyos, életveszélyes sérüléseket okozta. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság emberölési kísérlet gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.