Jön a második hullám

2013.05.06. 21:35 Módosítva: 2013.05.06. 23:08

A hétfő délutáni vihar elmúltával úgy tűnt, szép békés tavaszi napok következnek, de az Időkép szerint a Duna mentén délről már érkezik a második hullám. Este nyolc óra körül a déli határainktól néhány kilométerre intenzív villámlásról érkeztek hírek, majd Mohácsnál zuhogni kezdett az eső, és a Tisza-tónál is erős villámlásokról adtak hírt.

Az Időkép szerint este tízkor már Kecskemétet is elérte a vihar, egy villám hatalmas robajjal belecsapott a víztoronyba, és volt, ahol a digitális tv-adás is megszűnt.

Az egyre kiterjedtebb viharlánc a Dunántúlon, még Sopron környékén volt észlelhető. A zivatarok éjfél után elsősorban az Alföldön pusztítottak, de Nógrád megyéből is jeleztek heves villámlást.

A hétfő délutáni fővárosi viharról, az utcákon folyóként hömpölygő esővízről, az aluljárókba keletkező spontán vízesésekről készült videókat, képeket ebben a cikkben találja.

Mit hoz a kedd?

Kedden változóan felhős lesz az ég, Budapesten és a Dunántúlon is bőséges esővel, viharral, olykor jégesővel, írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.