Újabb kétszázmilliót költ PR-ra Orbán hivatala

2013.05.06. 10:53

Nettó kétszázmillió forint értékben írt ki tendert rendezvényszervezési feladatokra a Miniszterelnökség – derül ki a hétfői Közbeszerzési Értesítőből. Az idei és a jövő évre vonatkozó kiírás szerint a keretösszegtől plusz 50 százalék értékben térhetnek el.


A győztes cégnek többek között általános technikai-, műszaki-, logisztikai kivitelezésben kell részt vennie, PR kommunikációs stratégiát kell kidolgoznia, rendezvényekhez kapcsolódó PR kommunikációs feladatokat kell ellátnia. De a cég feladati közé tartozik majd a konfliktuskezelés, illetve az is, hogy folyamatosan Orbán hivatalának a rendelkezésére álljon.

A Miniszterelnökség április elején nyilvánosságra hozott közbeszerzési terve szintén tartalmazta, hogy a kormányfő hivatala tendert fog kiírni rendezvényszervezési feladatok ellátására. A tervezet szerint a győztest nyílt közbeszerezési eljárással választják ki.      

Rendezvényszervezésre korábban a Miniszterelnökség a Young and Partners Kft.-vel szerződött 314 millió 960 ezer forint plusz áfá értékben. A 2012-ben kötött megállapodás idén júniusban jár le.