Hat bölcsődés sérült meg a vakolatomlásban

2013.05.07. 16:52

Miskolcon hat gyerek megsérült, amikor kedden délután rájuk szakadt a vakolat Miskolcon, a Bokréta utcai bölcsődében. A gyerekeket éppen altatták, amikor a baleset bekövetkezett. A Borsod Online - azóta a mentőszolgálat részéről az Indexnek is megerősített - értesülései szerint öt gyereket csak elővigyázatosságból vittek be orvosi megfigyelésre, de az egyik gyerek combnyaktörést szenvedett.

A gyerekek tavasztól őszig a bölcsőde teraszán szoktak pihenni, itt történt a baleset, a bölcsőde homlokzatát borító mozaik ugyanis az alatta lévő 4-5 centis betonréteggel együtt két-három tenyérnyi nagyságban leszakadt. Egy-egy darab súlya akár 20-30 kg is lehet.

A rendőrségi helyszínelés még mindig tart, de a bölcsőde nem zárt be, és holnap is fogadja a gyerekeket, akik valószínűleg már nem a teraszon fognak aludni.

Egyébként nincs még két éve, hogy a "Csemetéinkért!" elnevezésű program során a Bokréta utcai bölcsőde egy részét két másik társával együtt felújították. Az Új Széchenyi Terv keretében, összesen 88,5 millió forint támogatással, összesen 98,375 millió forintból megvalósuló projekt céljai között szerepelt az épületek "fizikai állagmegóvása" is.

Az akkori hírek szerint a Bokréta utcai, Margaréta nevű bölcsődénél a felújítás része volt a teraszok burkolatának cseréje, a teraszok árnyékolása is. De városháza-közeli információink szerint a most lezuhant homlokzatot valójában nem újították fel, mert a 70-80-as évekből származó mozaikos falburkolat a vizsgálatok idején még nagyon jó állapotúnak tűnt.

A rekonstrukció után a bölcsődéket a fideszes vezetésű önkormányzat vezetői adták át, a Bokréta ucai épületet például Zsiga Marcell alpolgármester, aki azzal hencegett, hogy az azonnali intézkedéseket igénylő bölcsődék esetében "amit kellett, megtettünk".

Kriza Ákos polgármestert nem tudtuk szóra bírni. Közleményt kaptunk az önkormányzattól, miszerint a polgérmester a hírre a bölcsődébe sietett, szigorú vizsgálatot ígért, a sérült gyerekek állapotáról a kórházban érdeklődött.

Ha önnek is ott volt a gyereke a bölcsődében vagy látta a baleset helyszínét, kérjük írjon nekünk!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport