Két energiaszolgáltatót bírságoltak meg

2013.05.07. 06:21

Akár tízmilliárd forint bírságot is kaphatnak azok az energiaszolgáltató cégek, amelyek számlái nem felelnek meg a formai követelményeknek, írja az Magyar Nemzet. Ilyen hiányosságok miatt már kaptak büntetést a cégek, de jóval kisebb összegeket.

Nyolc és tízmillió forintos bírságot kapott az a két energiaszolgáltató cég, amelyeknek probléma volt a számláival. A Magyar Nemzet információi szerint a bírságot az ELMŰ-re és a GDF Suezre rótták ki. Mind a tizenegy egyetemes szolgáltató ellen indult vizsgálat és az eredmények illetve az elsőfokú határozatok várhatóan jövő hétre lesznek meg. A lap szerint további büntetések is várhatók, ugyanis a február 19-én hatályba lépett új számlaképnek határidőre csak az E.ON tudott megfelelni.

Február 19. óta a számlák első oldalán a fizetendő összegnek kiemelve kell szerepelnie, illetve ugyanúgy kiemelve kell feltüntetni a fizetési határidőt. Valamint azt is fel kell tüntetni a számlákon, hogy a 10%-os rezsicsökkentés eredményeképpen mennyi megtakarítást tudott elérni a fogyasztó a korábbi költségekhez képest.