Táncórára és aerobicra hív Tarlós

2013.05.07. 16:05

A fővárosi önkormányzat szeretné, ha a budapesti általános- és középiskolások számára minél több, úgynevezett „iskolakapun kívüli program" állna rendelkezésre. Ezek a tervek szerint minimális önrésszel igénybe vehető sport-, kulturális, vagy egyéb szabadidős elfoglaltságot jelentenek majd. A kezdeményezést keddi sajtótájékoztatóján bejelentő Tarlós István azt is elmondta, hogy a főváros a program finanszírozására 200 millió forintot különített el, melyből mintegy 20 000 – többségében középiskolás – részvételéhez járulna hozzá. A főpolgármester szerint attól, hogy a 120 korábbi fővárosi iskola 2013-ra állami fenntartásba került, Budapest még szeretné támogatni a diákokat.

Pölöskei Gáborné, a főváros oktatási főosztályának vezetője elmondta, hogy a programokat a táborozás, a művészet, az ünnepségek, a sport, a városismeret és a diákjogok témái köré szervezték. A táborok számára három helyszínt szemeltek ki, az iskolák különböző programokkal pályázhatnak az időpontokra. A Szabó Ervin Könyvtár olvasótáborokat szervez, a Városháza előtt pedig zenészeknek, táncosoknak, művészeknek és divattervezőknek alakítanak ki teret. De sok sportszövetség, egyesület is csatlakozott a kezdeményezéshez, így lesz lehetőség dzsúdózni, aerobicozni vagy éppen táncórára járni.

A főváros a nyárra nemcsak táboroztatással készül, a trianoni emléknapra határon túli gyerekeket hoznak el Budapestre, a budapesti diákoknak pedig buszos kirándulást szerveznek Recskre, hogy személyesen is láthassák a munkatábort, miről mondjuk a Pokolbéli víg napjaim-ban olvastak.