Tele volt aknagránátokkal a gánti erdő

2013.05.08. 19:00

Páncéltörő lőszert találtak ároktisztítás közben Törökbálinton, emiatt két utcát ideiglenesen lezártak. Egy 47 milliméteres amerikai lőszer került elő az Arany János utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében. A két utcát 50 méteres körzetben lezárták a vizsgálat és az elszállítás idejére, ideiglenes kitelepítésre nem volt szükség.

A gánti erdőben hetvenegy darab német és magyar világháborús aknagránátot és egy kilogramm gyalogsági lőszert találtak a tűzszerészek. Az erdőben a turisták először csak egy német, 8 centiméteres gránátot találtak, amelyet valószínűleg a heves esőzések mostak ki a földből. A kiérkező tűzszerészek átvizsgálták a területet, és egy egykori tüzelőállásra bukkantak, ahonnan további 62 darab 8 centiméteres német és 8 darab szintén 8 centiméteres magyar aknagránát és egy kilogramm gyalogsági lőszer került elő.

A lőszereket és a gránátokat Gántról Hajmáskérre, a honvédség lőterére szállítják rendőri felvezetés mellett, emiatt a Gántot Székesfehérvárral összekötő 8123-as úton, valamint a 8-as főúton Székesfehérvár és Hajmáskér között forgalomkorlátozásra kell számítani a konvoj elhaladásakor.