Iskolásokat akartak biodíszletnek Fekete György kiállításmegnyitójára

2013.05.09. 06:36 Módosítva: 2013.05.09. 11:35

A Debreceni Művelődési Központ egyik dolgozója olyan e-mailt küldött tizenöt ismert képzőművésznek, pedagógusnak és művésztanárnak, amelyben azt kéri: csaljanak el egy-két osztályt, hogy nagy tömeg legyen Fekete György életműkiállításának megnyitóján - írta a Népszabadság.

A lap csütörtöki számában teljes terjedelmében közölte a levelet:

Sziasztok! Május 8-án 15 órától nyílik a Belvárosi Galériában Fekete György professor emeritus, Kossuth-díjas belsőépítész iparművész ARANYKOR CÍMŰ életműkiállítása. Gondolom ismerős a név, ő a Magyar Művészeti Akadémia elnöke!!!! Kérlek, segítsetek abban, hogy minél többen legyünk a megnyitón, közös érdekünk (jövendő pályázataink szempontjából), hogy az elnök úr jó emlékekkel távozzon. Egy-két osztályt, légyszi, csaljatok már el, már csak Halász János államtitkár miatt is, hogy nagy tömeg legyen.

Jantyik Zsolt, a központ igazgatója a lapnak azt mondta: ilyen e-mail hivatalosan nem mehetett ki az intézményből, de miután nincs tudomása erről a levélről, bővebben nem kívánt nyilatkozni.

A Fekete György 80. születésnapja alkalmából tartott jubileumi kiállításnak Debrecen a záróhelyszíne.

A szervezés végül jól sikerült. A megnyitón több mint százan vettek részt. A Népszabadság szerint Fekete György elégedettnek tűnt.