Trafikügy: Polt Péter feljelentésnek vette az MSZP-s kérdést

2013.05.09. 11:12

Feljelentésként a Központi Nyomozó Főügyészségnek továbbította a legfőbb ügyész két szocialista politikus trafikügyben hozzá intézett kérdését. Polt Péter írásbeli válaszából az is kiderül, hogy a nyomozó főügyészség feljelentéskiegészítést rendelt el.

Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője és Harangozó Tamás országgyűlési képviselő fordult írásbeli kérdéssel Polt Péterhez Mit tesz az ügyészség a trafikügyben? címmel. A legfőbb ügyész  - az Országgyűlés honlapján olvasható - válaszában emlékeztet: a szocialista politikusok bűncselekmény gyanújával, valamint a pályázati eljárás törvénytelenségének gyanújával fordultak hozzá.

Az MSZP-s képviselők a médiában megjelent információkra hivatkozva azt írták: a trafikpályázatok nyerteseit a Fidesz választókerületi felelősei, illetve helyi frakciói választották ki.

Polt Péter tájékoztatása szerint elbírálás alatt állnak azok az ügyészséghez beérkezett kérelmek, amelyek a trafikpályázatokra vonatkoznak. Mérlegelik, hogy az ügyészség hatáskörébe tartozik-e a kérdés, a vizsgálat megkezdésére ugyanis akkor van módjuk, ha a törvénysértés az ügyészség közérdekvédelmi hatáskörébe tartozik.

Tudatta azt is: az ügyész egyedi ügyben akkor folytat hivatalból vizsgálatot közérdekvédelmi hatáskörben, ha a tudomására jutott adat vagy más körülmény megalapozottan súlyos bűncselekményre, mulasztásra vagy törvénysértő állapotra utal.

Mivel ennek elbírálása főügyészi hatáskör, a kérelmet ezért a Legfőbb Ügyészség a Fővárosi Főügyészséghez továbbította - derül ki a válaszból.

A képviselők azt is kérték a legfőbb ügyésztől, hogy iratukat kezelje feljelentésként. Polt Péter ezért azt a Központi Nyomozó Főügyészségnek továbbította.