Csődbe ment a bonyhádi strand építője

2013.05.10. 10:07
Az építéssel megbízott fővállalkozó nem fejezte be a munkálatokat a strandon, ezért a városnak kell pótolnia azokat. A strand nyitása így bő egy hónapot csúszik, a helyiek már nagyon várják.

A bonyhádiak már türelmetlenül várják, hogy kinyisson a strandjuk, amit valószínüleg csak júniusban fog megtörténni, az építkezéssel megbízott cég ugyanis csődbe ment, írja a Tolnai Népújság internetes kiadása, a teol.hu.

A közbeszerzési pályázaton nyertes fővállalkozó nem végezte el – a többször módosított határidőig sem – a teljes kivitelezést, itt hagyott egy majdnem kész munkát, a felmerülő problémákat pedig nekünk kell orvosolnunk – mondta Bölcsföldi Árpád, a Bonyhádi Termálfürdő üzemeltetésével megbízott BONYCOM Bonyhádi Közüzemi Kft. ügyvezető-igazgatója.

A munkálatokat végző Tempero cégről csak a pályázat megnyerése után derült ki, hogy komoly nehézségekkel küzd és nem tudják teljesíteni, amit vállaltak. A fővállalkozó már korábban is kérte, az átadás időpontjának eltolását, ebből lett 2012 május 1-je.

A cég azonban (több alvállalkozóval együtt) csak jelentős többletköltségekkel tudta azokat a vízminőségi előírásokat tartani, amelyek elengedhetetlenek a hosszú távú, biztonságos, költséghatékony működtetéshez. A mostani munkálatok mind azt szolgálják, hogy egy korszerű, a korábbinál gazdaságosabban működő fürdőt üzemeltethessünk, ezért kérjük a lakosok türelmét – mondta Bölcsföldi Árpád.

A céggel október végén fel is mondták a szerződést, ennek következtében a végszámla sem lett kifizetve a mai napig. Az így megmaradt több mint 40 millió forint szinte teljes egészében fedezi a munkálatok költségeit – mondta Bölcsföldi. Szerinte június első napjaiban készülnek el mindennel, a vízminták leadását követően, a megfelelő engedélyek birtokában legkorábban június 15-én nyithatják meg a fürdőt.