Megtalálták a lellei fegyveres rablók kocsiját

Index, MTI
2013.05.10. 16:35
Készpénzt, ékszereket és fegyvereket vittek el a balatonlellei családi házat kirabló fegyveresek. A rendőrség egyelőre nem bukkant a nyomukra, a péntek esti órákban viszont megtalálták az autójukat.

Péntek hajnalban két ismeretlen - 30-35 év körüli férfi - behatolt egy balatonlellei családi házba. Az ott lakó házaspárt megverték, majd készpénzt, ékszereket és maroklőfegyvereket vittek magukkal. A két férfi a sértettek autójával, az LNM-959 rendszámú sötétzöld - szinte feketének látszó - háromajtós, Alfa 145 típusú személygépkocsival távozott.

Az Alfa Romeót a kora esti órákban megtalálták; azt nem közölte a Somogy megyei rendőrség, hogy hol. A tettesek kilétéről továbbra sincsenek információk.

A két elkövetőnek fegyvere van, ezért mindenkit fokozott óvatosságra int a rendőrség.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata korábban az MTI-vel közölte, hogy a bűncselekmény miatt országszerte fokozott ellenőrzést rendeltek el. Az ORFK délután arról tájékoztatott, hogy ez a fokozott készültség már nincs érvényben, de továbbra is keresik az elkövetőket.

A rendőrség kéri mindazokat, akiknek a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információjuk van, hogy hívják a 06/82-502-700-as telefonszámot, vagy névtelenségüket megőrizve tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06/80-555-111-es telefontanú-vonalon, továbbá a 107-es vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén is bejelentést tehetnek - ismételte meg a rendőrség újabb közleményében.