Gyöngyi
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Már el is ítélték a buszrongálót

2013.05.10. 19:28

Gyorsított eljárásban egy év - két évre felfüggesztett - börtönre ítélte a bíróság azt a várpalotai férfit, aki csütörtökön betörte az egyik, pár napja Budapesten forgalomba állított új Mercedes Citaro autóbusz oldalablakát a buszon lévő ablaktörő kalapáccsal - hangzott el az RTL Klub és a TV2 péntek esti híradójában.

leemeli.gif
Fotó: bkk

A 24 éves rongáló a híradók beszámolói szerint azt mondta a bíróságon, hogy megbánta, amit tett, de nem emlékszik mindenre, mert részeg volt. Az RTL Klub úgy tudja, korábban szintén rongálás miatt pénzbüntetésre, közmunkára ítélték a férfit.

A május első napjaiban forgalomba állított új, Mercedes Citaro típusú busz fedélzeti kamerája rögzítette az esetet. Miután a buszsofőr észlelte, hogy betörték az ablakot, az Erzsébet téren nem nyitotta ki az ajtókat, hanem riasztotta a rendőröket, akik előállították a tettest.

A Budapesti Közlekedési Központ csütörtöki közleménye szerint a buszban negyedmillió forintnyi kár keletkezett. A cég azt közölte: minden Budapesten újonnan üzembe helyezett tömegközlekedési eszközt fedélzeti kamerával fognak felszerelni az utasok és a vagyon védelmében. Kamera rögzíti az eseményeket a jövőben így a Mercedes-buszok mellett az új metrószerelvényeken, az MAN trolibuszokon, s folyamatban van már a Combino villamosok bekamerázása is.