Előzetesben marad a Páva-lány támadója

2013.05.10. 13:01

Meghosszabbította a Pécsi Járásbíróság augusztus 15-ig annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint április elején megtámadta Páva Zsolt, pécsi fideszes polgármester lányát.

A bíróság elnöke közleményében azt írta: a bíróság megítélése szerint mivel Ny. Zoltán ismeri a sértett lakhelyét, tartani lehet attól, hogy a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítási eljárást, emellett fennáll a bűnismétlés veszélye is, mert korábban már volt büntetve hasonló cselekményekért. A férfi korábban elrejtőzött, több mint egy hétig bujkált az őt kereső rendőrök elől.

A Pécsi Járásbíróság április 15-én egy hónapra rendelte el a 23 éves Ny. Zoltán előzetes letartóztatását. A rendőrség feltételezése szerint, a magát április 14-én feladó férfi volt az, aki április 5-én hajnalban, a pécsi Kálvária úti alagút környékén bántalmazta a 20 éves lányt. Az MTI bűnügyi forrásból korábban úgy értesült: Ny. Zoltán a kihallgatásakor beismerő vallomást tett.

Páva Zsolt az eset után közleményt adott ki, amelyben azt írta: lánya a barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd onnan gyalog indult haza, útközben támadták meg. Közleményében azt is írta, bízik benne, hogy „a rendőrség mielőbb kézre keríti az elkövetőt azért, hogy más lányával, gyermekével ne fordulhasson elő ugyanez, ne követhessen el újabb bűncselekményeket az illető”.