Kellemetlen lesz az idő

2013.05.13. 00:50 Módosítva: 2013.05.13. 00:50

Vasárnap és a hétfőre virradó éjjel az ország északkeleti, keleti harmadán várható több helyen zivatar. Holnap hajnalban, reggel inkább már csak a keleti határvidéken lehet dörgés, villámlás – olvasható az OMSZ honlapján. Néhol heves zivatar is lehet, amelyet nagyméretű jég (akár 2 centiméteres) és 90 kilométer/óra feletti szélroham kísérhet. Helyenként felhőszakadás is létrejöhet, vagyis több mint harminc milliméter eső eshet egyszerre.

Hétfőn nyugaton és a középső országrészben változóan felhős idő lesz több-kevesebb napsütéssel, legfeljebb néhol lehet kisebb zápor. Keleten, északkeleten többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, nyugaton és a középső országrészben helyenként viharossá fokozódik.

Az Időkép jelentése szerint kedden a hűvös hajnalt követően már országszerte sok lesz a napsütés, jelentősen mérséklődik a légmozgás is, legfeljebb élénk lökések fordulhatnak még elő. Kellemes, igazi májusi hőmérsékletű időre van kilátás.

Szerdától egyre melegebb, ismét igazi nyárias időre van kilátás. Szerdán napos időre van kilátás, majd csütörtökön időnként már több felhő sodródik felénk, de csapadék még nem valószínű. Több alkalommal is megélénkül majd a déli, délkeleti szél.

Hétvégén záporok, zivatarok lehetnek, zivatarok környezetében a szél átmenetileg viharossá válik.