Új védjegy a Nemzeti Parki Termék

2013.05.15. 15:24

Mostantól a Nemzeti Parki Termék védjegyhasználati jogának megszerzésére pályázhatnak a termelők az ország több nemzeti parkjának felhívása alapján.

A Bükki Nemzeti Park egyelőre két termékre hirdette meg felhívását: a nemzeti park területén készülő, helyben termelt, helyi feldolgozású tejtermékekre, valamint füstölt sebes pisztrángra. A második félévben tervezik a termékkör kibővítését lekvárra, mézre és feldolgozott gyümölcstermékekre.

A védjegy bevezetésétől a környezettudatosság növelését, a térségi, természetvédelmi és gazdasági együttműködés erősítését várják. A védjegyhasználati kérelmek elbírálására, a benyújtott termékek értékelésére létrejött bizottságban gasztronómus, vendéglátóipari és agrárszakemberek kaptak helyet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás