Elszúrták a rajzérettségit

2013.05.16. 18:15

Rosszul állították össze a rajzérettségit - mondták az Indexnek érettségiző diákok. Igaz, a hibákat még a vizsga közben jelezték az érettségiztetők a diákoknak.

A diákoktól úgy tudjuk, hogy a készítők két hibát is elkövettek a feladatok összeállítása során. Egy Caravaggio-festményt "összekevertek" egy Mátyás király emlékművel és egy lovasszobrot is egy másikkal.

Az Oktatási Hivatal közoktatási elnökhelyettese, Pósfai Péter az Index megkeresésére megerősítette a hírt, de részleteket nem tudott mondani. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a hibákat fél órával az érettségi megkezdése előtt már jelezte az Oktatási Hivatal a vizsgáztatóknak.

A rajz-és fizika érettségik csütörtökön voltak. Pénteken spanyolból, május 21-én pedig informatikából tartják az írásbeliket. 

A 2012-2013-as tanév tavaszi érettségi vizsgaidőszakában több mint 133 ezren tesznek legalább egy tárgyból valamilyen érettségi vizsgát. Az érettségizők közül 84 588 végzős középiskolás tesz ebben a vizsgaidőszakban úgynevezett rendes érettségit.