Piramisjáték-gyanú a szegedi HÖK-ben

2013.05.16. 12:38

Tíz százalékot kellett visszafizetniük a szegedi egyetemistáknak a hallgatói önkormányzattól kapott fizetésből, írja a csütörtöki HVG.

A HVG-hez került hangfelvételen Mechler Ákos, a szegedi bölcsészkar 2010/2011-es elnöke győzköd két filmklubos diákot, hogy lépjenek be a Dél-alföldi Hallgatói Mozgalom Egyesületbe. Ha belépnek, fizetést kapnak a HÖK-től, ennek tíz százalékát kell „felfelé” befizetni. Mechler arra is buzdítja a két hallgatót, hogy szervezzenek be „maguk alá” öt-öt diákot.

Az egyik diák rákérdezett, hogy mi lesz, ha mégsem akar tag lenni. „Akkor nem tudod a filmklubot tovább csinálni. Hiába, én ezzel nem tudok mit csinálni, ez így lesz” – nyomatékosította Mechler a belépés szükségességét.

A lap szerint az egyesület kötődik Török Márk, legendássá vált szegedi HÖK-elnökhöz is, akinek a HVG szerint a város szinte minden intézményében vannak HÖK-ös barátai. A városi tévé vezetője, a Szegedi Törvényszék sajtósa és a városban szórakozóhelyet üzemeltető cég felügyelőbizottságának egyik tagja is volt HÖK-ös.

Török Márk egyébként megbocsátó vezető: „a hallgatókat hibáikkal együtt szeretem”, nyilatkozta a delmagyar.hu-nak. Ő volt az is, aki egyetemi HÖK elnökként jelölte saját magát a bölcsészkar HÖK-elnökévé, majd „Török Márk a jelölést elfogadta”.  • Hírek
  • Hírek