Feljelenti Papcsákot a hírbe hozott LMP-s

2013.05.17. 17:29 Módosítva: 2013.05.17. 17:46

Személyiségi jogi pert indít a fideszes Papcsák Ferenc, zuglói polgármester ellen Várnai László, LMP-s önkormányzati képviselő. Nyílt levelében azt írja, megdöbbenéssel értesült arról, hogy Papcsák "sunyin hírbe" hozta őt a polgármester autójának feltörése kapcsán.

Papcsák Ferenc autóját csütörtökön törték fel, a járműből csak pénztárcáját és telefonját vitték el. A zuglói önkormányzat pénteki közleményében azt írta: Papcsák Ferenc bízik abban, hogy az eset nincs összefüggésben azzal, hogy "egy zuglói LMP-s képviselő hosszú évek óta vizslatja parkolási szokásait, és rendszeresen fényképezi autóját".

Várnai László az önkormányzat közleményére írt válaszlevelében azt írta, hogy zuglói önkormányzati képviselőként a munkáját végezte, amikor blogjában a közpénz költéséről tájékoztatta a kerületi adófizetőket, így "a polgármesteri hivatal parkolójának két év alatt háromszori, értelmetlen és szükségtelen átfestéséről".

Várnai szerint elvárható a "felelősség teljes magatartás egy, a magyar közbiztonságot ismerő országgyűlési képviselőtől, akinek az autójában hagyott laptopjában feltehetőleg bizalmas információk is találhatóak voltak. És innentől nyilvánvaló felelőtlensége - mely polgármesteri döntéseit is fémjelzi - már korántsem magánügy."

Az LMP-s politikus szerint "Zugló javát szolgálná", ha Papcsák Ferenc "lemondana kudarcokkal teli és botrányokkal övezett zuglói polgármesterségéről" - zárul a válaszlevél.