Politikusgyerek is kapott trafikot

2013.05.17. 08:48 Módosítva: 2013.05.17. 09:20

Törő Gábor fideszes országgyűlési képviselő fia, Törő Bence is nyert a trafikpályázaton, írja a Blikk. Az idősebb Törő múlt héten tartott sajtótájékoztatón, noha szóba kerültek a trafikpályázatok, nem említette, hogy közvetve ő is érintett az ügyben. A politikus tudott arról, hogy a vele egy háztartásban élő fia pályázik.

A fiatalabb Törő éppen ott, Móron nyert, ahol az apja tagja a helyi képviselő-testületnek. A Blikk rákérdezett, hogy nem érzi-e visszásnak, hogy kormánypárti országgyűlési képviselőként családtagja állami koncesszión indul és nyer. „Természetesen ne legyen előnye valakinek a koncesszió elbírálásakor abból, hogy országgyűlési képviselőnek családtagja, de ugyanígy hátrányos megkülönböztetés se érje emiatt.”

Korábban kiderült, hogy több településen is egyeztettek a Fidesz helyi képviselői arról, hogy szerintük kinek kellene nyernie a trafikpályázaton. Szekszárdon hangfelvétel is készült a megbeszélésről, Hajdúszoboszlón pedig levélben értekeztek helyi fideszesek a pályázatokról.

„A családi trafikok száma megtízszereződik az eddigiekhez képest”, mondta akkor, és ezt saját példája is alátámasztja. „A fiam pályakezdőnek minősül, ami a pályázat elbírálásánál előny volt”, mondta, hozzátéve, hogy Móron két másik pályakezdő fiatal is nyert koncessziós jogot.

Az atlatszo.hu, a hvg.hu, az Index, a K-Monitor, az Origo, a Társaság a Szabadságjogokért és a Transparency International Magyarország közérdekű adatigényléssel fordult a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-hez többek között a vesztes és nyertes pályázatok, az értékelésük, pontszámaik kiadásáért.