Táppénzre kényszerítették a koronatanú rendőrt

2013.05.21. 08:55
A törzszászlós terhelő vallomást tett két kollégájára, akik a vád szerint kihallgatás közben az izsáki rendőrőrsön halálos sérülést okoztak Bara Józsefnek.

Táppénzre kényszerítve várja, hogy újra szolgálatba léphessen az a rendőr, aki terhelő vallomást tett Bara József halála kapcsán a 27 éves B. Viktorra és a 29 éves B. Csongorra – írta a Blikk.

A lap szerint a törzszászlós nemkívánatos személy lett a rendőrségen belül azután, hogy vállalta a koronatanú szerepét a 47 éves Bara József román állampolgár áprilisi halálának ügyében, cáfolva ezzel a két vádlott rendőr állításait.

Ismerősei szerint nincs egészségügyi panasza a koronatanúnak, ezért szeretne mielőbb újra szolgálatba állni, ám ezt felettesei igyekeznek elodázni. A férfi fél éves betegszabadsága miatt anyagilag is nehéz helyzetbe került. Ráadásul senki nem helyettesíti őt a Bács-Kiskun megyei Homokhátság egyik kis falujában, ahol körzeti megbízottként tevékenykedett, ezért ott érezhetően romlott a közbiztonság is.

A koronatanú kapcsán a múlt héten felmerült, hogy a két vádlott mellett újabb rendőr ellen  indulhat büntetőeljárás A Bors csütörtöki számában arról írt, hogy a törzszászlóst megfenyegette felettese a vallomástétel előtt. Ha ez bebizonyosodik, akkor a felettes akár hamis tanúzásra rábírás és hivatali hatalommal való visszaélés vádjával is bíróság elé kerülhet. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője közölte: semmilyen bejelentés nem érkezett hozzájuk arról, hogy a tanúra bárki is nyomást gyakorolt volna.

A két vádlott rendőr szerint Bara váratlanul lefordult a székről a kétórás kihallgatás alatt, ekkor szerezte fejsérülését. Mellkasi sérüléseit pedig az újraélesztési kísérletek okozták. Jelenleg előzetes letartóztatásban várják ügyük folytatását.