200 óvodást veszélyeztetett a gázszivárgás

2013.05.22. 15:46

Gázszivárgás miatt kiürítették a monori Kossuth Lajos óvodát szerda délelőtt fél 11-kor – erősítette meg értesülésünket Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei rendőrség szóvivője. Az óvodából több mint 200 kisgyereket kellett kiküldeni, a szivárgás miatt szerencsére senki nem lett rosszul.

Az óvoda dolgozói arra gyanakszanak, hogy „egy az óvoda szomszédságában lakó, régóta nem túl barátságos úriember egy gázcsövet vezetett a kerítéséhez az óvoda felőli oldalon, miközben az óvodát gázszag árasztotta el”. Emiatt a szivárgás előidézésében állítólag a szándékosság gyanúja is felmerült.  A szomszédban lakó férfi a kihallgatásán azt állította, a kert medencéjének a fűtését akarta megoldani gázfűtéssel – mondta informátorunknak a helyi rendőrkapitányság.

A rendőrség megerősítette, hogy a gáz a szomszédos telekről szivágott, azonban az ügyben gondatlanságból elkövetett közveszély okozás vétség miatt nyomoznak, a szándékosság a szakértői vélemények hiányában egyelőre nem igazolható.

A helyszínre a rendőrök mellett a katasztrófavédők is kiszálltak több tűzoltókocsival. A szivárgást fél óra alatt sikerült megszüntetni, a körülményeket szakértők bevonásával vizsgálják.