no

Kulka Kerényi helyett szégyelli magát

2013.05.22. 18:24 Módosítva: 2013.05.22. 18:24

Kulka János a szinhaz.hu-n, Kerényi Imrének címzett nyílt levelében lemondja a Nemzeti Színházban korábban elvállalt szerepét a Sirály című darabban. Döntését amiatt a tegnap kikerült videó miatt hozta meg, amelyben Kerényi a Nemzeti új igazgatójával, Vidnyánszky Attilával tartott beszélgetésen azt mondta: Vidnyánszky új színháza „nem a buzikról fog szólni”.

Kulka levelében visszautasítja Kerényi Imre szavait, melyekkel a Nemzeti Színház elmúlt éveit minősíti. Azt írja szégyelli magát azért, hogy ez megtörténhetett, és amiatt, hogy 2013-ban, Magyarországon minden következmény nélkül megbélyegezhet bárki bárkit. De levelében azt is kifogásolja, hogy Vidnyánszky Attila ebben semmi kivetnivalót nem talál, „sőt együtt aratnak göcögő tetszést nézőik körében” − írja.

A video kikerülése után Kerényi azt nyilatkozta, hogy a beszélgetésen magánemberként vett részt, ahol színházi emberek között volt. Abban a közegben pedig ez a stílus is belefér. Kulka János levelében erre is reagál, mint írja: „ Ezúton közlöm veled, Imre, hogy tévedsz. Az általad említett közegbe nem csak ez a stílus nem fér bele, de már te magad sem.”