no

Zsolt haza akart jönni hozzánk

2013.05.23. 13:07

„Zsolt szeretett minket, haza akart hozzánk jönni, és biztos vagyok benne, hogy mindent meg is tett azért, hogy hazajusson"  - mondta az Indexnek Sterczer Hilda, a Kacsendzönga-expedíción eltűnt Erőss Zsolt felesége.

Az egyik legsikeresebb magyar hegymászónő, aki két nyolcezres csúcsot mászott meg Erőss Zsolttal, nem haragszik a férjére, amiért folyamatosan kockáztatta az életét. „A család és a hegymászás volt az élete. Folyamatosan őrlődött e kettő között" - mesélte Sterczer Hilda. Most, a Kacsendzöngáról is nagyon hazavágyott már, tette hozzá.

A kétgyerekes anya elmondta, hogy önfegyelmet gyakorol, és nyilvánosan nem törik össze, de a két fal között nem mindig ilyen erős. „Nagyon nehéz ez a helyzet. Nekem most elsősorban arra kell koncentrálnom, hogyan fogom felnevelni a gyerekeket. Családfenntartó lettem" - mondta.  Lányuk, Gerda négy, fiúk, Csoma pedig két éves.

Erőss Zsolt búcsúztatására felesége egy emléktúrát szervez a barátoknak. Horváth Tibortól, az Annapurna mászása közben eltűnt hegymászóról, Erőss mászótársától is így vettek búcsút 2012-ben.