Zsuzsanna
0 °C
10 °C

Botrány Markó Iván balettelőadásán

2013.05.24. 22:17 Módosítva: 2013-05-25 08:00:12

Az Ember tragédiájának balettváltozata végén a nézők egy csoportja bekiabálásokkal zavarta meg az ovációt. A hvg.hu egy, a helyszínen tartózkodó forrástól úgy értesült, a tiltakozók vezetője Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetője, a Humán Platform alapítója volt. A bekiabálók azt követelték, hogy Markó adjon számot arról a 130 millió forintról, amelyet tavaly kapott a Magyar Fesztivál Balett a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból.

Markó ezt követően a színpadra hívta a bekiabálókat, Gulyás Mártonnal pedig beszélgetésbe kezdett a támogatásról. A nézők eközben nemtetszésüknek adtak hangot a premier megzavarása miatt és távozásra szólították fel Gulyást.

Ahogy arról beszámoltunk, tavaly szeptemberben nyílt levélben tiltakozott több mint negyven táncművész, köztük számos jelentős társulat vezetője az ellen, hogy a Magyar Fesztivál Balett 130 millió forintos kormányzati támogatást kap, miközben az összes független táncegyüttes működésére idén csak 211,9 millió forint jut, amelyet közel félszáz együttes között kell szétosztani.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!