Flashmobra készülnek a gyerekek

2013.05.25. 09:40

Flashmobbal búcsúztatják a tanévet június 7-én a Mindenkinek becsengettek! program keretében több nagyvárosban. A diákok június 7-én reggel fél tízkor a városok egy-egy frekventált helyére kivonulva énekelnek és táncolnak az Alma Együttes erre az alkalomra készített zeneszámára. A Mutasd meg! című dalhoz videoklip is készült fogyatékkal élő és ép gyerekek szereplésével.

Mutasd meg!

A budapesti flashmobon az Alma Együttes élőben lép színpadra a gyerekekkel az Orczy Parkban. Az alternatív évzárót többek között Nyíregyházán, Székesfehérváron és Tatán is megtartják - közölte a Down Egyesület.

Az egyesület célja, hogy Magyarországon minél több óvodás és iskolás gyerek ismerje meg a fogyatékkal élőket. A 2009-ben létrehozott Mindenkinek becsengettek! program keretében ezért középsúlyos szellemi fogyatékos gyerekeket vittek be iskolai közösségekbe heti egy-két alkalommal 8-10 héten át. A fogyatékos és ép gyerekek megismerhették egymást, közösen hozhattak létre kézműves alkotásokat és készültek a tanévet lezáró flashmobra.

A program a 2011/12-es tanévben Magyarország 6 városában (Budapest, Tata, Vác, Nyíregyháza, Debrecen, Szentendre), valamint Románia és Ukrajna két nagyvárosában zajlott összesen 48 intézmény több mint 70 osztályának bevonásával. A projektben 70 fogyatékos gyereket vittek be mintegy 2000 ép gyerek közé.