Milliókat kaphat az agyonvert férfi családja

2013.05.25. 10:08

A vagyonuk is rámehet Bara József agyonverésére azoknak a rendőröknek, akiket kényszervallatással és halált okozó testi sértéssel gyanúsít az ügyészség - írja a Blikk. A lap szerint az áldozat családja fontolgatja, hogy kártérítést követel B. Viktortól és B. Csongortól. A két rendőr egy a kisebb lopás miatt április elején állította elő a férfit, akit a gyanú szerint az izsáki rendőrőrsön úgy megvertek, hogy belehalt sérüléseibe.

Ha a bíróság jogosnak találja a család követelését, a családtagok milliókat is kaphatnak, de nem csak tőlük, hanem munkaadójuktól, a rendőrségtől is - állítja a lap. "A büntetőeljárás során már polgárjogi igényt fogunk előterjeszteni a vádlottakkal szemben. Ez ugyanis gyorsabb elbírálású, mint ha külön eljárást kezdeményeznénk" – közölte Magyar György ügyvéd. Hozzátette, hogy ha a szakértői vélemény elkészül, és bebizonyosodik, hogy Bara József halálát rendőri bántalmazás okozta, az ORFK-hoz, valamint a Belügyminisztériumhoz fordulnak a kártérítés ügyében. Peren kívül szeretnének megegyezni.

A cikk szerint nem lehet tudni, hogy miért késik a szakvélemény, ami kimondaná, hogy pontosan milyen sérülés okozta Bara József április 8-i halálát, és hogy az milyen módon keletkezhetett. Amíg ez nincs meg, addig várhatóan nem kerül sor a két, 45 napja előzetes letartóztatásban lévő rendőr ügyészségi kihallgatására sem. A Blikk úgy tudja, hogy egyikük, B. Viktor nem tanúsított megbánást rabtársai előtt, fenntartja, hogy a kihallgatás során végig szakszerűen járt el.