Megzavarták a párválasztót a Várban

2013.05.26. 20:07 Módosítva: 2013.05.26. 22:13

Nagyjából tízen, lány-lány, fiú-fiú párok megzavarták fél nyolc körül a Budai Várban, a Nemzeti Táncszínházban az egyik táncelőadás alatt tartott állami párválasztót, de végül közös tánccal folytatódott az este.

Tudósítóink találkoztak olyan fiúval, aki sikeresen megismerkedett egy lánnyal, utoljára önfeledten táncolva látták őket. A fiú korábban azt mondta, szerinte ugyanerre alkalmas egy szórakozóhely is, és ott még 10 milliót sem kell rá költeni a szervezésre.

A rendezvény vége felé, tíz előtt nem sokkal egy fiatal bedobott egy levágott halfejet a tánctérre, de azt senki sem vette észre. Tízkor nagyjából negyvenen nagy skandálással zárták az estét: „Éljen a Viktor, Éljen a párt!".

Szivárványos zászlóval szaladtak be táncolni

Először két lány kezdett egymással táncolni, egyikük hátán szivárványos kendő volt. Az egyik biztonsági őr megpróbálta kivinni őket, de végül több lány-lány, fiú-fiú pár is csatlakozott hozzájuk, volt, akin rózsaszín sál volt. Korábban voltak már közös tánctanítások, amikbe bevonták a közönséget, de a táncolók ezúttal kitakarták a fellépőket is, az előadást azonban nem szakították meg.

Végül az adott előadás után az egyik tánctanár kiállt mikrofonnal a színpadra. Felkérte a közönséget, hogy szavazzák meg, akarják-e, hogy tovább táncoljanak „akik az első sorban vannak". A többség nemmel válaszolt. Utána azt kérdezte, hogy akarják-e, hogy leüljenek, amire igen volt a válasz. Ezért leültették őket, amíg véget értek az előre megkoreografált produkciók.

Végül közös táncoktatás kezdődött rock and rollal, ebben a szivárványos zászlóval táncoló lányok, és a hozzájuk korábban csatlakozók is részt vettek. Pillanatok alatt vagy húsz pár tanulta meg az alapokat, és már Jerry Lee Lewisra táncoltak, miközben a közönség tapsolt.

Tudósítónk beszélt a szivárványos zászlóval táncolókkal. Azt mondták, sajnálják, hogy úgy jön le, megzavarták az előadást, nem ez volt a céljuk, csak azt hitték, már mindenki beállhat táncolni. Azt szerették volna, hogy mindenki, homoszexuális és heteroszexuális párok is együtt táncoljanak, és szerintük ez az említett rock and rollnál meg is valósult.

A Szabad egy táncra? elnevezésű programsorozat első rendezvényeit tartják ezen a hétvégén, szombaton Pécsen volt – vagyis inkább nem volt – az első ilyen esemény, vasárnapra a főváros mellett több vidéki nagyvárosba is hirdettek ilyen programot. A programsorozatra 10 millió forintot szánt a kormány.